Lansarea proiectului „Procesul comuniștilor din România”

Astăzi, 07 noiembrie, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași a avut loc lansarea proiectului „Procesul comuniștilor din România”. Acest proiect este organizat de către Universitatea „Petre Andrei” din Iași, Institutul de Studiere a Ideologiilor și Primăria Iași, în parteneriat cu Academia Română, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și Editura Institutul European. „Procesul comuniștilor din România” îl are drept coordonator pe Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, rectorul UPA din Iași și președintele ISI și se va derula până pe 8 mai 2020. Evenimentele din cadrul acestui proiect fac parte din calendarul manifestărilor incluse în programul municipalității de sărbătorire a 100 de ani de la Marea Unirii.

Din echipa proiectului fac parte istoricii: Mioara Anton, Marius Oprea, Cosmin Popa și Cristian Vasile; judecătorul Cristi Danileț și avocatul Dan Drugă.

Tot astăzi, la ora 13.30, în aceeași locație, a avut loc și prima acțiune din cadrul proiectului, și anume conferința „În căutarea poporului pierdut”, cu participarea istoricului Marius Oprea.

 

Nici un comentariu

Fii primul care posteaza un comentariu.

Postati un comentariu