Expoziție Marius Oprea – Numitorul comun: Moartea

 

Afiș Expoziția „Numitorul comun - Moartea” - 22 mai 2012

Afiș Expoziția „Numitorul comun – Moartea” – 22 mai 2012

Universitatea „Petre Andrei” din Iași, Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România, Muzeul de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca și Institutul de Studiere a Ideologiilor, cu sprijinul Complexului Muzeal Moldova din Iași, au organizat, în perioada 22 mai-10 iunie 2012, expoziția intitulată „Numitorul comun: Moartea”, ce a fost montată în foaierul de la etajul 6 al sediului UPA din Iași din str. Ghica Vodă nr. 13. Expoziția cuprinde articole pe care arheologii ce lucrează în cadrul Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România le-au găsit asupra cadavrelor celor uciși fără judecată de către Securitate.

Afiș Vernisajul expoziției „Numitorul comun - Moartea”

Afiș Vernisajul expoziției „Numitorul comun – Moartea”

Vernisajul a fost urmat de proiecția filmului „Patru feluri de a muri”, un documentar despre crimele Securității, în regia lui Nicolae Mărgineanu, eveniment ce s-a desfășurat în Aula Magna a UPA din Iași.

Prezentările expoziției și a filmului au fost realizate de către istoricul Marius Oprea, Directorul Centrului de Investigare a Crimelor Comunismului din România.

 

Nici un comentariu

Fii primul care posteaza un comentariu.

Postati un comentariu