Studenții de la UPA din Iași și Președintele ISI, „miniștri” pentru aproape două ore

Fotografie de grup impreuna cu Corneliu Vișoianu, Consilier al Primului-Ministru al României

Fotografie de grup impreuna cu Corneliu Vișoianu, Consilier al Primului-Ministru al României

Marți, 3 decembrie, la București a continuat derularea Proiectului Cunoașterea instituțiilor politice centrale (Preşedinţie, Parlament, Guvern), adresat studenților de la Facultatea de Științe Politice (FSPA) și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași și coordonat de Președintele ISI și Decanul FSPA, Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, precum şi de Lect.univ.dr. Constantin Ilaş.

Proiectul s-a desfășurat pe parcursul a două zile și a implicat un număr de 40 de studenți de la facultatea menționată, cărora li s-au alăturat și reprezentanți ai Ligii Studenților UPA din Iași, acesta fiind susținut de deputații de Iași Mugur Cozmanciuc (PNL), Sorin Iacoban (PSD) și Petru Movilă (PDL), precum și de firmele Mamma Mia și Auto Dimas. Alături de studenți şi de cei doi coordonatori, prezenți în desfășurarea acestui proiect au fost și Rectorul UPA din Iași, Prof.univ.dr. Doru Tompea şi Președintele Senatului Universitar, Conf.univ.dr. Daniel Șandru.

După vizita realizată la Palatul Parlamentului, studenții și profesorii de la UPA au fost primiți la Palatul Victoria, sediul Guvernului României. Consilierul Superior George Surugiu, de la Direcția pentru Strategii Guvernamentale, le-a făcut vizitatorilor o prezentare a Palatului Victoria, subliniind faptul că prezența unui grup de studenți care să viziteze sediul Guvernului României este o premieră. După un scurt tur al Palatului Victoria, studenții și profesorii de la UPA au fost conduși în Sala de Ședințe a Guvernului, unde, timp de aproape două ore, au avut un dialog cu Corneliu Vișoianu, Consilier al Primului-Ministru al României. După o scurtă prezentare a atribuțiilor și organigramei Guvernului, Consilierul Primului-Ministru le-a vorbit vizitatorilor despre importanța implicării specialiștilor în științe politice și administrative atât în actul administrativ, cât și în politică.

Prof.univ.dr. Doru Tompea, Corneliu Vișoianu, Consilier al Primului-Ministru al României si studentul Andrei Baltag

Prof.univ.dr. Doru Tompea, Corneliu Vișoianu, Consilier al Primului-Ministru al României si studentul Andrei Baltag

Anul 2014 este un moment foarte important pentru viitorul Uniunii Europene, pentru că e posibil să rezulte o nouă configurație a Europei, în contextul postelectoral. În aceste condiții, rolul universităților devine din ce în ce mai important, întrucât mediul academic este cel care creează tinerilor motivația de a se implica în plan comunitar. În această direcție, noi trebuie să venim în întâmpinarea dezvoltării acestui rol, și tocmai de aceea am experimentat în vara acestui an un program de internship care a avut un foarte mare succes. Intenționăm să-l dezvoltăm în viitor și, în acest sens, vă invit să intrați în această competiție pentru a putea ajunge aici, spre a vă pune în practică abilitățile formate în timpul facultății”, a explicat Corneliu Vișoianu. Acesta a răspuns apoi întrebărilor adresate de studenți pe tema regionalizării, pe problema practicii guvernamentale a ordonanțelor de urgență și pe aceea a necesității armonizării legislative.

Conf.univ.dr. Sorin Bocancea impreuna cu studentii UPA din Iasi la Palatul Victoria

Conf.univ.dr. Sorin Bocancea impreuna cu studentii UPA din Iasi la Palatul Victoria

În finalul întâlnirii, Rectorul UPA din Iași, Prof.univ.dr. Doru Tompea, i-a transmis, prin intermediul Consilierului Corneliu Vișoianu, salutări Premierului Victor Ponta, amintind de faptul că acesta a fost în mai multe rânduri oaspetele Universității „Petre Andrei” din Iași. De asemenea, Președintele ISI și Decanul FSPA a UPA din Iași, Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, i-a adresat Consilierului Primului-Ministru invitația de a susține o conferință în fața comunității academice a UPA, pe care acesta a acceptat-o cu plăcere.

 

Nici un comentariu

Fii primul care posteaza un comentariu.

Postati un comentariu