Lansarea Revistei Polis la București, Timișoara și Sibiu

Revista Polis, Nr. 1_2013 (Serie nouă)

Revista Polis, Nr. 1_2013 (Serie nouă)

 

Înființată în 1994, în cadrul IMAS, Revista Polis a devenit, în foarte scurt timp, o importantă tribună de exprimare a specialiștilor în teorie și știință politică din spațiul românesc și european. Într-o epocă în care formarea comunității politologice din România posttotalitară se afla la punctul de start, Polis a reușit să se impună atât prin contribuțiile specialiștilor români, cât și, mai ales, prin traducerea unor importanți autori contemporani din domeniul științelor politice.

Lansare Revista Polis, Timișoara

Lansare Revista Polis, Timișoara

Din 2011, Polis a fost preluată de Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași, fiind deschisă tuturor celor interesați de aspectele normative și empirice ale politicului. Misiunea sa fundamentală este aceea de a susține și de a publica reflecțiile și cercetările al căror scop este cel de a analiza, investiga, interpreta și explica cele mai importante tendințe ale politicii contemporane.

Lansare Revista Polis, București

Lansare Revista Polis, București

Ceea ce își propune noua echipă este ca, dincolo de reverența în fața tradiției de excelență pe care publicația o deține, să facă din Polis o agoră a comunității de teorie și științe politice din România. Vor fi integrate și punctele de vedere ale celor care, deși nu au statutul de „political scientist”, sunt totuși conectați la fenomenul politic ori profesează în acest domeniu, iar în acest sens vor fi editate și suplimente. Ideea este ca dezbaterea care poate rezulta pe calea diferenței de optică a colaboratorilor să depășească paralelismul discursiv existent în prezent. Este un prim pas de deschidere spre membrii unei comunități care, fie că se află în Cluj, București ori Timișoara, la Iași ori în altă parte a țării, dar și, evident, în mediul internațional, vor putea să-și comunice reciproc ideile și, poate, să contribuie la dezvoltarea democratică a spațiului public din România contemporană.

Lansare Revista Polis, Sibiu

Lansare Revista Polis, Sibiu

Ritmul de apariție al publicației va fi trimestrial, urmând ca primul număr al noii serii să apară în luna octombrie 2013, pe tema „Minorități”. Revista va fi editată atât în format print, cât și în versiune on-line, iar în paginile sale vor fi publicate studii, recenzii și dezbateri din domeniul teoriei politice și empirice, ca și din cel propriu analizei ideologice. De asemenea, va fi încurajată publicarea studiilor referitoare la problematica specifică istoriei ideilor politice și filosofiei politice.

Nu se pot adauga comentarii.

Ne pare rau dar momentan nu puteti pune un comentariu pe aceasta pagina