Lansarea proiectului anual „După 25 de ani. Comunismul în Europa de Est“

Dupa 25 de ani.Comunismul din Europa de Est - lansarea filmului Moartea Ceausestilor

Dupa 25 de ani.Comunismul din Europa de Est – lansarea filmului Moartea Ceausestilor

Duminică, 26 ianuarie 2014, Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, Institutul de Studiere a Ideologiilor (ISI) şi Revista Polis vor lansa proiectul anual După 25 de ani. Comunismul în Europa de Est. Evenimentul va avea loc în Aula Magna a Universităţii „Petre Andrei“ din Iaşi, începînd cu orele 11.00. În cadrul acestui proiect, vor fi organizate un număr de peste 30 evenimente, constând în conferinţe, lansări de carte, proiecţii de filme, expoziţii şi spectacole.

Prima acţiune din cadrul acestui proiect va fi lansarea lucrării Viaţa lui Ceauşescu. Fiul poporului (Editura Adevărul Holding, 2013). La eveniment va fi prezentă coordonatoarea volumului, prof. univ.dr. Lavinia Betea, alături de care vor prezenta prof. univ.dr. Doru Tompea şi conf. univ.dr. Sorin Bocancea. A doua acţiune va fi lansarea filmului Moartea Ceauşeştilor, în regia lui Radu Gabrea. La eveniment va fi prezent scenaristul filmului, jurnalistul Grigore Cartianu. Şi prezentarea filmului va fi realizată tot de către prof. univ. dr. Doru Tompea şi conf. univ.dr. Sorin Bocancea.

Lansarea volumului Viata lui Ceausescu. Fiul poporului - Coordonator - Prof.univ.dr. Lavinia Betea

Lansarea volumului Viata lui Ceausescu. Fiul poporului – Coordonator – Prof.univ.dr. Lavinia Betea

În afară de partenerii media de prestigiu din România, s-au alăturat proiectului numeroase licee din Iaşi. „Împlinirea a 25 de ani de la căderea comunismului în Europa de Est constituie un prilej de reanalizare a consecinţelor pe care acest regim le-a avut în această parte a lumii şi mai ales în România. Proiectul nostru însumează o serie a de acţiuni menite să reunească opinii ale specialiştilor în domeniul socio-uman, mărturii ale victimelor regimului comunist (deţinuţi, emigranţi ş.a.) şi alte forme de exprimare pe înteg parcursul anului 2014, tocmai în vederea conştientizării consecinţelor pe care comunismul le-a avut asupra europenilor din fostul lagăr comunist“, a declarat coordonatorul proiectului, conf. univ.dr.  Sorin Bocancea.
http://www.observatorcultural.ro/Lansarea-proiectului-anual-Dupa-25-de-ani.-Comunismul-in-Europa-de-Est*eventID_3684-agenda.html
 

Nici un comentariu

Fii primul care posteaza un comentariu.

Postati un comentariu