- Europa după Brexit – Sorin Bocancea (coord.)
- Două decenii de comunism în Iașul universitar – Sorin Bocancea, Doru Tompea
- Cuvintele puterii. Literatură, intelectuali și ideologie în România comunistă – Mioara Anton, Bogdan Crețu, Daniel Șandru (coord.)
- Statutul femeii în România comunistă – Politici publice și viața privată – Alina Hurubean (coord.)
- Exil în propria țară – Constantin Ilaș
- Revoluția română. Militari, misiuni și diversiuni – Sorin Bocancea (coord.)
- Așa ne-am petrecut Revoluția – Autori: Sorin Bocancea, Mircea Mureșan
- De la presa studențească în comunism la presa postcomunistă – Sorin Bocancea (coord.)
- Politici economice – Tiberiu Brăilean, Aurelian Popleanu, Alina Haller
- Polis – Justiție și politică în România contemporană
- Statul și propaganda – Călin Hentea
- Conflictele din știri – Mădălina Boțan
- Challenges of Transition – The Post-Communist Experience(s) – Vol.1
- Machiavelli și Renașterea italiană – Studii – William J. Connell
- Revista Ethos – Miscellaneous
Linkuri Rapide
Lansare de carte: Tânăr în România. Noi valori, noi identități – Sabina-Adina Luca

Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, Lect.univ.dr. Constantin Ilas, Lect.univ.dr. Sabina-Adina Luca, Conf.univ.dr. Tudor Pitulac
Despre valorile tinerilor de astăzi, consumul cultural, despre civism și participare politică și, nu în ultimul rând, despre caracteristicile adolescenților și impactul consumului de manele reprezintă aspectele la care face referire volumul Tânăr în România. Noi valori, noi identități, coordonat de Sabina-Adina Luca și lansat la Universitatea „Petre Andrei” din Iași, în cadrul Simpozionului Național „Descentralizarea, între eficiență administrativă și mitologie, eveniment coordonat de către Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, Președintele ISI și Decanul Facultății de Științe Politice și administrative a UPA din Iași.
Cartea a fost prezentată de Conf.univ.dr. Tudor Pitulac, Președintele Consiliului de Administrație de la UPA, care a lăudat efortul coordonatorului și diversitatea contributorilor. „Este un volum de nișă, dedicat analizei sociologice a segmentului tânăr cu vârsta între 18 si 35 de ani, privilegiind abordarea aspectelor legate de manelizare. Ce găsim în volum? Abordări comparate care includ și analize, în contextual cărora metodologia calitativă este ușor preponderentă, ceea ce este, de altfel, întemeiat”.
Lect.univ.dr. Constantin Ilaș, cadru didactic la Facultatea de Științe Politice și Administrative, a declarat că volumul i-a atras atenția încă de la titlu, expresia „noi valori” fiind o preocupare personală mai veche.: „Am putut identifica tema cărții, întrebarea de la care s-a plecat: În ce măsură consumul de bunuri simbolice, de orice tip ar fi acestea, produce efecte și modelează nu atât identitatea și percepția observate, cât mai ales cele care provin din aceste comportamente și din acțiunile sociale?. Mai mult, domeniul în care se plasează studiile din volum e acela al nisipurilor mișcătoare specifice sociologiei și antropologiei sociale”, a precizat acesta.
Coordonatoarea volumului, Lect.univ.dr. Sabina-Adina Luca, cadru didactic la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, a mărturisit celor prezenți de unde anume a pornit ideea acestei cărți: „Tot demersul de cercetare a început în 2010 cu un grant finanțat de CNCSIS. Nu eram siguri, la început, că vrem să mergem pe această linie, dar am spus că acest fenomen al manelizării merită o analiză și o cercetare profundă. Volumul nu conține doar studii legate de acest aspect, sunt texte care ating zona politicului, iar altele se mențin pe zona consumului cultural”, a conchis coordonatoarea cărții.
Nici un comentariu
Fii primul care posteaza un comentariu.