- Europa după Brexit – Sorin Bocancea (coord.)
- Două decenii de comunism în Iașul universitar – Sorin Bocancea, Doru Tompea
- Cuvintele puterii. Literatură, intelectuali și ideologie în România comunistă – Mioara Anton, Bogdan Crețu, Daniel Șandru (coord.)
- Statutul femeii în România comunistă – Politici publice și viața privată – Alina Hurubean (coord.)
- Exil în propria țară – Constantin Ilaș
- Revoluția română. Militari, misiuni și diversiuni – Sorin Bocancea (coord.)
- Așa ne-am petrecut Revoluția – Autori: Sorin Bocancea, Mircea Mureșan
- De la presa studențească în comunism la presa postcomunistă – Sorin Bocancea (coord.)
- Politici economice – Tiberiu Brăilean, Aurelian Popleanu, Alina Haller
- Polis – Justiție și politică în România contemporană
- Statul și propaganda – Călin Hentea
- Conflictele din știri – Mădălina Boțan
- Challenges of Transition – The Post-Communist Experience(s) – Vol.1
- Machiavelli și Renașterea italiană – Studii – William J. Connell
- Revista Ethos – Miscellaneous
Linkuri Rapide
Fascismul lui Petre Andrei și nr. 2 al revistei Polis, lansate la București

Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Conf.univ.dr. Gabriel Andreescu, Prof.univ.dr. Radu Carp, Conf.univ.dr. Dan Pavel
Joi, 14 noiembrie 2013, la Facultatea de Științe Politice a Universității din București a avut loc lansarea ediției în limba engleză a volumului Fascismul – Petre Andrei, precum și a numărului 2 din noua serie a revistei Polis, ambele publicate sub egida Facultății de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași (UPA), în parteneriat cu prestigioasa editură Institutul European.
La eveniment au participat Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA din Iași, Conf.univ.dr. Sorin Bocance, Decanul Facultății de Științe Politice și Administrative și Președintele ISI, cât și Conf.univ.dr. Daniel Șandru, Președintele Senatului Universitar.
Desfășurat în Sala Agora a Facultății de Științe Politice a Universității bucureștene, evenimentul a fost moderat de către Prof.univ.dr. Radu Carp, iar cele două produse editoriale au fost prezentate de către Conf.univ.dr. Gabriel Andreescu (Școala Națională de Studii Politice și Administrative București) și Conf.univ.dr. Dan Pavel (Facultatea de Științe Politice a Universității București).

Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Conf.univ.dr. Gabriel Andreescu, Prof.univ.dr. Radu Carp
În calitate de Director Executiv al revistei Polis, la manifestare a fost, de asemenea, prezent și Conf.univ.dr. Sabin Drăgulin, de la Facultatea de Științe Politice a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” București. DSC 0239 resize
„Avem din nou bucuria de a-i avea ca oaspeți pe colegii noștri de la Universitatea «Petre Andrei» din Iași, domnii Doru Tompea, Sorin Bocancea și Daniel Șandru. Suntem încântați că aici, la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, are loc acest eveniment ce aduce în atenția studenților și a publicului atât foarte interesantul studiu semnat de Petre Andrei, impecabil tradus în limba engleză, cât și o revistă de științe politice, Polis, la care cei mai mulți dintre noi, cei din științele politice bucureștene, ne-am făcut ucenicia academică”, a specificat Prof.univ.dr. Radu Carp în debutul manifestării, la care au participat atât studenți, cât și profesori ai Universității din București.
„În raport cu maniheismul bucureștean și cu conservatorismul clujean, colegii de la Iași manifestă un spirit liberal funcțional, vizibil și în contextul publicării acestui foarte important studiu semnat de Petre Andrei, de această dată în limba engleză, precum și a revistei Polis, o publicație de științe politice care a însemnat și înseamnă foarte mult în peisajul academic și intelectual românesc”, a precizat politologul Gabriel Andreescu.
„Mă bucur să constat că Universitatea «Petre Andrei» din Iași a devenit, în ultimii ani, centrul intelectualității românești. O dovedesc inclusiv aceste publicații pe care colegii noștri Doru Tompea, Sorin Bocancea și Daniel Șandru le aduc în fața noastră și care accentuează asupra unor teme de actualitate, așa cum sunt pericolul reprezentat de fascism și, pe de altă parte, problema minorităților în contextul unei democrații ce nu este consolidată, așa cum este cazul celei românești”, a subliniat politologul Dan Pavel.

Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, Presedintele ISI si Decanul Facultatii de Stiinte Politice si Administrative si Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA din Iasi
În intervenția sa, Decanul Facultății de Științe Politice și Administrative, Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, a apreciat faptul că „Fascismul lui Petre Andrei rămâne un avertisment valabil și în epoca noastră, pentru că pericolul totalitarismului nu dispare, practic, niciodată”, iar cu privire la revista Polis acesta a specificat că, „într-o lume a defetismului, ne încăpățânăm să credem că proiectul editorial al acestei reviste este unul viabil, implicând recuperarea editorială a unei tradiții de o importanță aparte pentru comunitatea de științe politice din România”.

Prof.univ.dr. Radu Carp, Conf.univ.dr. Gabriel Andreescu, Prof.univ.dr. Doru Tompea, Conf.univ.dr. Sorin Bocancea
La rândul său, Rectorul UPA din Iași, Prof.univ.dr. Doru Tompea, a explicat că „Universitatea «Petre Andrei» din Iași își continuă misiunea pe care, alături de Fundația Academică «Petre Andrei», și-a asumat-o dintru început, aceea de a readuce în atenția publicului opera unui gânditor ce a marcat epoca în care a trăit și care a lăsat o moștenire culturală de care societatea noastră trebuie să țină seama, pentru că multe dintre aspectele sesizate și analizate de Petre Andrei în prima parte a secolului trecut sunt de actualitate”.
Nici un comentariu
Fii primul care posteaza un comentariu.