- Europa după Brexit – Sorin Bocancea (coord.)
- Două decenii de comunism în Iașul universitar – Sorin Bocancea, Doru Tompea
- Cuvintele puterii. Literatură, intelectuali și ideologie în România comunistă – Mioara Anton, Bogdan Crețu, Daniel Șandru (coord.)
- Statutul femeii în România comunistă – Politici publice și viața privată – Alina Hurubean (coord.)
- Exil în propria țară – Constantin Ilaș
- Revoluția română. Militari, misiuni și diversiuni – Sorin Bocancea (coord.)
- Așa ne-am petrecut Revoluția – Autori: Sorin Bocancea, Mircea Mureșan
- De la presa studențească în comunism la presa postcomunistă – Sorin Bocancea (coord.)
- Politici economice – Tiberiu Brăilean, Aurelian Popleanu, Alina Haller
- Polis – Justiție și politică în România contemporană
- Statul și propaganda – Călin Hentea
- Conflictele din știri – Mădălina Boțan
- Challenges of Transition – The Post-Communist Experience(s) – Vol.1
- Machiavelli și Renașterea italiană – Studii – William J. Connell
- Revista Ethos – Miscellaneous
Linkuri Rapide
Despre constituțiile României comuniste, în dezbatere la UPA din Iași

Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, Conf.univ.dr. Constantin Manolache, Prof.univ.dr. Radu Carp, Prof.univ.dr. Antonie-Cristian Bocancea, Prof.univ.dr. Anton Carpinschi
Cel de-al paisprezecelea eveniment din cadrul proiectului anual „După 25 de ani. Comunismul în Europa de Est”, a reunit la aceeași masă specialiști din țară și din Republica Moldova în cadrul Conferinței „Constituțiile României Comuniste”.
„Titlul conferinței mi-a fost servit pentru că Sorin Bocancea a organizat un an plin de manifestări științifice pe acest subiect și am vrut să evidențiez impactul comunismului asupra sistemului constituțional din România contemporană prin prezentarea istoriei constituțiilor românești. Constituția din 1948 a pus între paranteze proprietatea privată, pentru ca cea din septembrie 1952 să vină cu o machetă nouă, făcând din Româniua o republică sovietică. A fost cea mai ideologizată constituție a României”, a declarat Prof.univ.dr. Antonie-Cristian Bocancea, coordonatorul evenimentului.

Conf.univ.dr. Constantin Manolache, Prof.univ.dr. Radu Carp, Prof.univ.dr. Antonie-Cristian Bocancea, Prof.univ.dr. Anton Carpinschi
Prezent la eveniment, Prof.univ.dr. Radu Carp de la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti a precizat că „în comunism puteam avea senzația că există libertăți, totuși, cetățeanul nu avea acces la ceea ce azi numim «contencios administrativ». De aceea comunismul a avut un simulacru de constituție”.
Prof.univ.dr. Sorin Bocancea, coordonatorul proiectului „După 25 de ani. Comunismul din Europa de Est”, a declarat că „mă bucur că această acțiune reunește specialiști în drept constituțional și nu numai. Este un plus pentru proiectul pe care îl coordonez. Un asemenea eveniment nu putea lipsi din agenda lui”.
Nici un comentariu
Fii primul care posteaza un comentariu.